Klimaatadaptiviteit
Het klimaat verandert. Daardoor is er in de toekomst vaker sprake van weerextremen zoals hitte, droogte en wateroverlast. Het in het bouwontwerp rekening houden met (de gevolgen van) het veranderende klimaat, noemen we klimaatadaptief bouwen. Klimaatadaptieve maatregelen zijn onder andere: blauwgroene daken, meer groen in de openbare ruimte, waterdoorlatende verharding en ruime waterbergingen.
Klimaatadaptief bouwen: voorbereid op hittestress, droogte en wateroverlast
Klimaatverandering vergroot de kans op weersextremen. Die kunnen een gevaar vormen voor de gezondheid, veiligheid en economie, maar ook voor onze natuur en de biodiversiteit. Door klimaatadaptief te bouwen, hebben we in de toekomst een beter antwoord op wateroverlast, hitte en hittestress, droogte, biodiversiteit, overstromingen en stormen.
Hittestress en waterberging
Het Planbureau voor de Leefomgeving noemt drie grote klimaattrends voor Nederland: het wordt warmer, het wordt droger en het wordt natter. Bij de ontwikkeling van gebieden is het belangrijk hier rekening mee te houden in ontwerpkeuzes. DWA adviseert op het gebied van duurzame materialen (circulariteit), simuleert hittestress in gebouwde omgevingen, adviseert hoe je de waterbalans in uw pand goed regelt en toetst ontwerpen op klimaatadaptiviteit.
Verder praten over klimaatadaptief bouwen?
DWA heeft ruime ervaring met klimaatadaptief bouwen, hittestress en waterberging.