EDGE levert Valley op aan RJB Group of Companies

Vandaag maakt EDGE de oplevering bekend van het iconische, door MVRDV ontworpen mixed-use project Valley aan eigenaar RJB Group of Companies. EDGE is in 2017 met de ontwikkeling van dit 75.000 vierkante meter tellende gebouw begonnen met als doel om een nieuwe dynamiek te brengen naar de Amsterdamse Zuidas.

Foto van

DWA drukt met trots haar stempel op dit project. Met ons installatieadvies hebben we bijgedragen aan een integraal ontwerp waarin gezondheid, duurzaamheid en kwaliteit optimaal tot hun recht komen. Adviseur Theo Klok: “Het gebouw is in omvang groot en complex. Met alle partijen hebben we de kwaliteit in relatie tot de complexiteit hoog weten te houden. Wij hebben het gebouw voorzien van hoogwaardige installaties en afwerkingen. Dat is duidelijk zichtbaar in hoe alle installaties aangebracht zijn, zonder concessies gedaan te hebben aan gezondheid en comfort. Wij gaan verder, want het komende jaar volgt DWA de klimaatinstallaties met monitoring en seizoensgebonden testen voor het optimaal inregelen en beheren van de installatie. Samen maken wij duurzaamheid werkend.”

Na een bouwtijd van meer dan vier jaar door aannemers G&S Bouw en Boele & van Eesteren is het gebouw klaar om kantoorgebruikers, nieuwe restaurants en bars, bewoners en bezoekers te verwelkomen. De eerste kantoorhuurders zullen op korte termijn starten met verhuizen. De verwachting is dat de bewoners de appartementen vanaf eind dit jaar zullen intrekken. De winkels, restaurants en de openbare binnentuin zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar openen. De officiële opening van het gebouw staat gepland in het voorjaar van 2022.

Een nieuw icoon aan de Amsterdamse skyline

Valley markeert een keerpunt in de transformatie van de Amsterdamse Zuidas tot een bruisend en leefbaar stadsdeel. Ontworpen als stedelijke oase in samenwerking met de bekroonde architect Winy Maas (MVRDV) en de wereldberoemde landschapsarchitect Piet Oudolf, toont het project enerzijds de evolutie van het stadsleven en anderzijds hoe dichtbevolkte gebieden met hoogbouw toch menselijk en groen kunnen aanvoelen. Het gebouw zelf weerspiegelt het evenwicht tussen het stadse leven en de natuur. Natuurstenen terrassen lopen organisch tot aan de valleibodem, waardoor een architectonisch herkenningspunt ontstaat dat zowel ontzag inboezemt als gastvrij aanvoelt.

De Board van RJB Group of Companies meldt: “Als investeerder waren we al vroeg in het proces betrokken bij de ontwikkeling van Valley. Zo hebben we met een zwembad, luxe upgrade van de appartementen en een conciërge zeer hoge kwaliteit toegevoegd aan het programma. Na vier jaar zijn we zeer trots dat we Valley mogen toevoegen aan ons groeiende, diverse portfolio en dat we huurders welkom mogen heten om te wonen, werken en recreëren. We zijn zeer dankbaar naar onze adviseurs, het team van RJB, de architect, EDGE en iedereen van BCVA die dit mogelijk heeft gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat we met de unieke horecaconcepten en culturele voorzieningen van Valley echt iets unieks toevoegen aan de Zuidas. We wensen ons team veel succes met het managen van dit juweel van een gebouw.”

Foto van

Coen van Oostrom, Founder & CEO van EDGE: “Ik ben er ongelooflijk trots op dat we met RJB Group of Companies, MVRDV en Piet Oudolf hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van misschien wel het meest bijzondere mixed-use project van Nederland. Valley is meer dan uniek en ik hoop dat het anderen zal inspireren om onze manier wonen en werken opnieuw vorm te geven. Ik kijk er naar uit om Valley het komende jaar écht tot leven te zien komen.”

De drie torens van Valley zullen onderdak bieden aan woningen, kantoren, een ondergrondse parkeergarage, diverse winkels, horecagelegenheden en culturele voorzieningen. Tussen de drie torens ligt een openbare binnentuin, waarvan de hoogteverschillen via trappen over vijf verschillende niveaus met elkaar zijn verbonden. In totaal komen er 370 plantenbakken, verdeeld over 27 verdiepingen, met in totaal 1.787 m2 aan beplanting. Terwijl het groen talrijke milieuvoordelen biedt, bevestigen de hoge GPR-score (8), de negatieve EPC-score (-0,3) en het duurzaamheidscertificaat BREEAM Excellent dat EDGE met Valley een uiterst duurzame ontwikkeling in Amsterdam heeft gerealiseerd.

EDGE feliciteert RJB Group of Companies, hun adviseurs Hangos Real Estate, Van Gool Elburg en DLA Piper met deze prachtige acquisitie. Terugkijkend op een fantastische samenwerking wil EDGE ook zijn partners bedanken die aan deze omvangrijke ontwikkeling hebben meegewerkt. Bijzondere dank gaat uit naar MVRDV, Piet Oudolf, Deltavormgroup, Van Rossum Ingenieurs, INBO, DGMR, DWA, Loyens & Loeff, G&S Bouw, Boele & van Eesteren, Bosman Bedrijven en vele andere betrokkenen.

Beeld: Infra Communicatie Bouwfotografie namens ©Marcel Steinbach

 

Reikwijdte en omvang GACS-verplichting nog sterk onderbelicht

Reikwijdte en omvang GACS-verplichting nog sterk onderbelicht

Vanaf 1 januari 2026 moet elk gebouw met een totaal opgesteld vermogen van 290 kW of meer voor verwarming en/of airco, over een gebouwautomatiserings- en controlesysteem (GACS) beschikken. Uit een…

Minister Hermans ontvangt uit handen Teun van Bokhoven en Kees Vendrik het Warmtebod

DWA steunt het Warmtebod als impuls voor collectieve warmtenetten

Wij hebben onze handtekening gezet onder het Warmtebod om de collectieve warmtevoorziening in bestaande wijken een impuls te geven. De Warmte Alliantie, een samenwerking met meer dan honderd gemeenten, marktpartijen,…

Slimme systemen zijn per definitie onbetrouwbaar

Slimme systemen zijn per definitie onbetrouwbaar

Vanaf 1 augustus 2025 is de RED-richtlijn van toepassing. Fabrikanten van warmtepompen, omvormers en laadpalen, moeten al tijdens het ontwerp rekening houden met cybersecurity. Maar pas op, de verantwoordelijkheid voor…

DWA en Jodan Boys tekenen samenwerkingsovereenkomst

DWA en Jodan Boys tekenen samenwerkingsovereenkomst

DWA en Jodan Boys tekenen samenwerkingsovereenkomst  Op zaterdag 9 november 2024 ondertekenden Wilfred van der Plas (directeur DWA), Farid Saif, (adviseur bouwfysica en duurzaamheid DWA) en Karel van den Heuvel…

CSRD: Kans of bedreiging?

CSRD: Kans of bedreiging?

Bij Breedweer Facilitaire Diensten, een bedrijf dat schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, was Smart WorkPlace te gast met een Round Table over de richtlijn CSRD. Experts discussieerden…

Daad bij het woord voegen

Daad bij het woord voegen

Voor Duurzaam Gebouwd zette Farid Saif, adviseur bouwfysica en duurzaamheid bij DWA en één van de deelnemers van de Klimaattop GO 2024, zijn belangrijkste inzichten op papier. Onlangs had ik…

Jaap Dijkgraaf bekleedt nieuwe rol bij Futaro Groep

Jaap Dijkgraaf bekleedt nieuwe rol bij Futaro Groep

Met de uitbreiding van de directie van DWA is er ruimte ontstaan voor Jaap Dijkgraaf om nog meer invulling te geven aan zijn ambitie om Nederland te verduurzamen. Na meer dan…

Koude delen en daar ook zelf beter van worden!

Koude delen en daar ook zelf beter van worden!

Warmte en koude delen op gebiedsniveau, hoe doe je dat? Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag (B30) deelt koude met Bezuidenhoutseweg 20 (B20) en wordt daar zelf beter van. B30 (Planbureau…

Marieke Olsthoorn, Ton Glashorst en John Lens

DWA tekent intentieverklaring voor de start traject WEii-licentiehouder

Tijdens de tweede dag van de Klimaattop Gebouwde Omgeving heeft Ton Glashorst, Managing Partner van Adviesbureau DWA een intentieverklaring getekend om een traject te starten om WEii-licentiehouder te worden. WEii…

Gebouwde omgeving Utrecht - DUMAVA

DUMAVA subsidieregeling

Op 31 oktober sloot de derde openstellingsronde van de DUMAVA. Een subsidieregeling die de verduurzaming van het maatschappelijke vastgoed stimuleert en zich richt op niet-commerciële vastgoedpartijen zoals (semi-)overheid, ziekenhuizen, veiligheidsregio’s,…

Parametrisch ontwerp

Parametrisch ontwerpen zorgt voor de democratisering van het ontwerpproces

Het klinkt even simpel als doeltreffend, maar toch is het bijzonder innovatief en heeft het veel potentie: parametrisch ontwerpen. De nieuwe vorm van ontwerpen van gebouwen is eigenlijk niet zo…

Dan doe je het als gemeente toch gewoon zélf

Dan doe je het als gemeente toch gewoon zélf

In de WcW moet een warmtebedrijf voor meer dan 50% in publieke handen zijn. Daarom nemen gemeenten steeds vaker zelf de regie in handen en richten een Publiek Integraal Warmtebedrijf (PIW) op. Maar hoe doe je dat?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming.